Begin maart 2020 was het dan zo ver. Ik zou voor de eerste keer in mijn leven een sterren restaurant uitproberen en wat voor één! Ik had voor mijn kerst een Pure C deluxe arrangement gekregen van David: een overnachting in het Strandhotel in een kamer met zeezicht, met ontbijt in de Pine house en een Pure C 6 gangen menu. Voor wie het nog niet weet, Pure C bevindt zich in het Strandhotel en is de thuisbasis van sterren chef Sergio Herman. Het Strandhotel is gelegen op een duin, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Zeeuwse kust en het brede, rustige strand. Na een lange en ijskoude wandeling langs het strand werden we warm en gastvrij ontvangen in het hotel. In de lobby genoten we van een lekker aperitiefje van het huis. Op dat moment werd ons ook meegedeeld hoe laat we 's avonds werden verwacht in het restaurant. Elke klant wordt persoonlijk ontvangen in de keuken, om daar te genieten van een aperitief met een eerste hapje. Het gastronomische avontuur was begonnen... Na het aperitief werden we begeleid naar onze tafel. Syrco Bakker had de leiding over de keuken en het menu bestond vooral uit Zeeuwse specialiteiten met veel vis en zeevruchten. Je kan zelf kiezen of je het menu wil met aangepaste wijnen of niet. Het restaurant zelf had blijkbaar net een metamorfose ondergaan, het was aangenaam en warm aangekleed met veel hout. Op regelmatige basis werden leuke bordjes aan onze tafel gebracht. Alles was afgewerkt tot in de puntjes, het servies, de schikking op de borden, het personeel. Het ene gerechtje was nog leuker dan het andere. Vis met gezouten citroen en Thaise basilicum afgewisseld met zeevruchten, zee egel, truffel en plankton, heerlijk! Tijdens het diner werd ook zeer lekker, vers gebakken brood geserveerd. Het dessert bestond uit verschillende bordjes met kleurige hapjes en smaakbommetjes als pompoen, chocolade en citroentijm. Toen we na het diner nog koffie en thee bestelden kregen we nogmaals heerlijke, zoete hapjes en koekjes. Kortom, het was een feest!
De volgende ochtend volgde nog een gastronomisch ontbijt in de Pine house, het ontbijtrestaurant van het Strandhotel. Dit restaurant is uitgerust met veel hout en brede ramen. Het is een aangename ruimte, maar ik vond het wel wat te druk. Het is een buffet restaurant en het aanbod is enorm. Kiezen tussen al die hartelijke en zoete heerlijkheden was zeer moeilijk. De zoetigheden worden zelf gemaakt door de pastry chef onder toezicht van Sergio. Ik vond vooral het versgebakken brood en de huisgemaakte choco subliem. Toen ik van de croissants proefde viel ik bijna van mijn stoel, ik had nog nooit zulke lekkere croissants gegeten.
Na het rijkelijke ontbijt besloten we nog een wandeling te maken naar het Zwin. Het Zwin is een enorm natuurgebied dat bestaat uit slikken en schoren. Oorspronkelijk was het een zeearm die Brugge verbond met de Noordzee.
Leuke tip in Zeeland
Ga zeker eens een krakende, verse fish and chips eten in een van de leuke strandpaviljoenen!